7 huismiddeltjes tegen een schimmelinfectie

7 huismiddeltjes tegen een schimmelinfectie

Table of Contents

Een schimmelinfectie kan zich ontwikkelen bij een verzwakt immuunsysteem en zodra de natuurlijke balans van de huid wordt verstoord. Er ontstaat een overgroei van de Candida schimmel. Deze overgroei veroorzaakt irritatie, ontsteking en jeuk. Zowel mannen als vrouwen kunnen last hebben van een schimmelinfectie.
Mocht je voor het eerst last hebben van de symptomen van een schimmelinfectie dan is het aan te raden een antischimmelmiddel te bestellen om de infectie snel en effectief te kunnen behandelen.
In dit blog duiken we dieper in op de verschillende huismiddeltjes die er zijn en met welke je een schimmelinfectie op een natuurlijke manier kunt genezen. De meeste ingrediënten ken je wel of heb je zelfs in je keukenkastje staan. Hoe effectief deze huismiddeltjes zijn verschilt per persoon.

1. Griekse yoghurt

Yoghurt is een voedingsmiddel met micro-organismen en nuttige bacteriën. De levende bacteriën die yoghurt bevatten kunnen helpen bij de behandeling van een schimmelinfectie en kunnen de groei van een schimmel remmen. Gebruik normale yoghurt, zonder suiker en smeer dit op de plek waar de infectie plaatsvind. Bij sommige mensen helpt het eten van yoghurt ook om de balans in het lichaam en van de huid te herstellen.

2. Oregano olie

Gewone oregano in een potje is meestal wat je bij de kruidenafdeling in je lokale supermarkt kunt kopen. De olie van oregano die wordt gebruikt voor de behandeling van schimmelinfecties is echter anders. Het is belangrijk dat de olie van oregano gemaakt is van biologische of wilde oregano. Dit bevat 2 krachtige antischimmelmiddelen, thymol en carvacrol. Aanbevolen wordt om 2 a 3 druppels olie te mengen met olijfolie of een zoetamandelolie. Breng dit vervolgens masserend aan op de huid.

Oregano olie is een natuurlijke bloedverdunner, Smeer dit niet op je huid als je bloedverdunners gebruikt, bloedstollingsproblemen hebt of andere medicatie gebruikt.

schimmelinfectie verhelpen met oregano

3. Kokosolie

Kokosolie is een olie die uit het vruchtvlees van de kokosnoot wordt gehaald. Dit kokosvet is goed voor de gezondheid en is erg populair onder de superfoods. Toch komt er de laatste tijd steeds meer kritiek op het gebruik van deze vette olie. In dit blog gaan we dieper in op het gebruik van kokosolie tegen een schimmelinfectie.

4. Teatree-olie

Tea tree olie staat bekend om zijn krachtige desinfecterende eigenschappen en het vermogen om wonden te behandelen. Daarom is het een van de beste antibacteriële oliën. Teatree is een olie die ook wel bekend staat als Melaleuca. Dit is afgeleid van de Australische inheemse plant Melaleuca alternifolia. Er wordt al meer dan 100 jaar in heel Australië van deze olie gebruik gemaakt en al meer dan zeven decennia wordt er over geschreven in tal van medische studies. Dit vanwege het vermogen om vele soorten bacteriën, virussen en schimmels te doden. Tea tree is erg sterk. Verdun het daarom met bijvoorbeeld kokosolie en gebruik het niet te vaak, slik het nooit door.

5. Appelazijn

Appelazijn ook wel appelciderazijn komt in meerdere studies naar voren als een effectieve schimmeldoder. Voeg een half kopje appelciderazijn toe aan je dagelijkse bad en week hierin voor ongeveer 30 minuten. De azijn kan de schadelijke micro-organismen elimineren. Appelazijn wordt als huismiddeltje voor meerdere aandoeningen gebruikt, waarvan sommige schijnen te werken en andere complete onzin zijn.

6. Knoflook

Een populair geneesmiddel tegen schimmelinfecties is knoflook. Het is niet aan te raden om de huid met knoflook in te smeren, dit kan de infectie verergeren of zorgen blaren. Wat beter werkt om een schimmelinfectie te behandelen is om meer knoflook te eten. Een extra teentje door de spaghetti saus bijvoorbeeld kan al helpen een infectie te genezen.

knoflook als geneesmiddel tegen een schimmelinfectie

7. Vitamine C

Het eten van voeding met vitamine C is essentieel voor het immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem zorgt voor een gezond lichaam met genoeg weerstand tegen infecties. Vitamine C heeft antimicrobiële bestanddelen en komt vaak in tablet vorm. Voor zowel man als vrouw kan dit gebruikt worden om de Candida schimmel te doden.
Zoals veel andere huismiddeltjes, is het niet verstandig om deze voedingstof in welke vorm dan ook, te smeren op de huid. Dit kan de gevoelige huid verbranden. Probeer in plaats daarvan je inname van vitamine C te verhogen om zo je immuunsysteem te verbeteren en je lichaam de schimmelinfectie te laten genezen.

Conclusie gebruik van huismiddeltjes

Wij zijn geen voorstander van het gebruik van huismiddeltjes omdat er nog te weinig wetenschappelijk onderzoek naar is gedaan. Kruiden, supplementen of oliën kunnen niet werken om je schimmelinfectie te behandelen. Als je thuismiddeltjes gebruikt moet je er rekening mee houden dat dit geen officiële behandel methode zijn en deze niet zijn gecontroleerd op veiligheid, zuiverheid en kwaliteit. Het duurt meestal een aantal dagen voordat een huismiddeltje aanslaat en je resultaat kunt zien.

Stop meteen met het gebruikt van thuismiddelen zodra de symptomen erger worden of er nieuwe klachten bijkomen. Liever gebruik maken van een traditionele behandelmethode? Probeer dan een Miconazol zalf.

.