Droge huid bij de man

Droge huid bij de man

Table of Contents

Er duiken de afgelopen jaren steeds vaker huidverzorgingsproducten op om de droge huid van de man te behandelen. Steeds meer bekende grote merken zoals Nivea hebben een huidverzorgingslijn speciaal voor mannen. De mannenhuid is anders dan de huid van een vrouw en vraagt om een andere verzorging. In deze blog gaan we daar dieper op in en geven we je een aantal tips tegen een droge huid.

De verschillen

De mannenhuid is dikker en sterker dan de vrouwenhuid en bevat meer haarvaatjes en zenuwuiteinden. De zweetproductie van de man is iets hoger waardoor de huid eerder uitdroogt. Daarnaast is de productie van talg hoger bij de mannenhuid wat de huid wat vetter maakt. Doordat de huid van de man wat vetter is veroorzaakt dit ook eerder puistjes, acne en zelfs schimmelinfecties.

Beste tips verzorging mannenhuid

De verschillen tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid vereisen een andere aanpak en verzorging. Er zijn vele dure verzorgingsproducten speciaal voor de man. Vele hiervan hebben nauwelijks effect of drogen de huid alleen maar meer uit. Hieronder de beste tips op een rijtje om een droge mannenhuid te voorkomen.

droge huid

Hydrateer de droge huid

Het dagelijks gebruik van een mannen crème of lotion voor het gezicht en het lichaam kan helpen tegen een droge huid. Bij een zeer droge huid kan er 2 keer per dag worden gesmeerd, ’s ochtends na het douchen en ’s middags. Smeer de crème of lotion niet meer dan twee keer per dag. Te veel hydratatie kan er voor zorgen dat je huid er vettig uit komt te zien. Zorg er wel voor dat je smeert met een product zonder teveel (liefst helemaal geen) toegevoegde kleur en geurstoffen. Deze kunnen irritaties opleveren bij een gevoelige huid.

Drink meer water.

Het verhogen van de vochtinname door meer water te drinken kan de droge huid helpen te bestrijden. Probeer 10 tot 12 glazen water per dag te drinken. Eet ook voldoende fruit en groente, hierin zit naast de bekende vitamine ook veel vocht wat helpt bij extra vocht inname. Producten die juist uitdrogen en slecht zijn voor de huid zijn cafeïne (koffie) en alcohol, drink dit met mate.

Douche niet te heet

Heet water tijdens het douchen onttrekt het vocht uit je huid. Blijf bij lauw of koud water om het risico op het ontwikkelen van een droge huid te verkleinen. Als je moeite hebt met koud douchen begin dan warm en draai de thermostaat steeds wat kouder. Na een aantal dagen is je lichaam gewend aan het koude water en zul je je zien dat het een stuk makkelijker gaat.

Pas op met crèmes en lotions.

In de meeste commerciële huidverzorgingsproducten zitten geur- en kleurstoffen. Deze stoffen kunnen zorgen voor irritaties aan de huid en deze uitdrogen. Probeer shampoo, zeep, deodorant te gebruiken zonder toegevoegde en schadelijke stoffen. Het lastig om te achterhalen welk product precies de droge huid veroorzaakt. Toch zijn er zat neutrale zepen en shampoos beschikbaar. Experimenteer hier mee tot het juiste product is gevonden.

Niet teveel zon.

We weten allemaal dat het te lang in de zon zitten niet goed is voor je huid. Te veel zonnestralen beschadigd niet alleen je huid maar kan ook huidkanker veroorzaken. Bescherm je huid dus goed, vooral in de zomer met een goede zonnebrandcrème. Smeer je gezicht, nek, armen en benen goed in of bescherm deze tegen de felle zon. Blijf tussen 12.00 en 15.00 uur zoveel mogelijk uit de zon, dit is de periode dat de zon het meest sterk is. Toch verbrand? Gebruik een goede after-sun crème en vermeid blootstelling aan de zon voor minimaal 5 dagen, om de huid te kunnen laten herstellen.

Conclusie

Een droge huid speelt vaak op in de wintermaanden en is lastig te behandelen. Vaak is het type huid ook genetisch bepaald en kun je er weinig tegen doen. Toch hoop ik dat bovenstaande tips je kunnen helpen de droge huid aan te pakken en je wat nieuwe inzichten te kunnen geven. Mocht je andere huid klachten hebben die anders zijn dan een droge huid of lijken op een infectie. Controleer dan eens of je een schimmelinfectie, voetschimmel of Candida infectie hebt.

miconazol tegen een schimmelinfectie

Daktarin (miconazol) wordt voorgeschreven bij diverse vormen van schimmelinfecties en huidproblemen.

Bestel Hier!