Hoe voorkom ik een Candida infectie?

Hoe voorkom ik een Candida infectie?

Table of Contents

Schimmelinfecties komen veel voor. Zwemmerseczeem, vaginale schimmelinfecties en spruw. Allemaal vormen van candidiasis, oftewel een infectie met de Candida-schimmel. Ook mannen kunnen een infectie aan hun penis krijgen met deze schimmel. Lees in deze blog meer over hoe je een Candida infectie kunt voorkomen.

Seksueel contact

Je kunt een schimmelinfectie aan de penis oplopen door seksueel contact. Vermijd dan ook seks met iemand als je denkt een schimmelinfectie te hebben. Dit geld ook als je partner een infectie heeft. Draag een condoom om de kansen op het ontwikkelen van een schimmelinfectie te verkleinen. Heb je het idee toch last te hebben?  Controleer dan de symptomen van een schimmelinfectie

Hygiëne

Zorg altijd voor een goede hygiëne. Een slechte persoonlijke hygiëne stimuleert de groei en ontwikkeling van de Candida gist. Deze ontwikkeld zich het beste in een warme en vochtige omgeving. Zoals bijvoorbeeld in de lies of rondom de geslachtsdelen.

Veel zeep, en andere huidverzorgingsproducten bevatten bestandsdelen die de goede bacteriën van de huid kunnen verstoren en veranderen. Hierdoor komt de gistbalans in gevaar. Met als gevolg dat deze producten irritatie veroorzaken aan de huid en zo bijdragen aan schimmelinfecties.

Het gebruik van natuurlijke zepen met een natuurlijk antischimmelmiddel heeft de voorkeur. Het is aangetoond dat dit helpt schimmelinfecties te voorkomen. Daarnaast zijn natuurlijke zepen ook beter voor de huid. Helemaal als deze al gevoelig of geïrriteerd is.
Vermijd ondergoed dat de penis vochtig maakt of te strak zit. Ondergoed van katoen is aan te raden en werkt het beste om infecties te voorkomen.

Voeding

Een slecht dieet is nooit goed voor de gezondheid en als zoals je al verwacht had helpt dit ook niet echt bij het voorkomen van een schimmelinfectie. Een slecht dieet voedt de Candida infectie met als gevolg dat deze zich over het lichaam verspreid en de klachten erger worden. Een dieet met veel verwerkt voedsel, suiker of slechte eetgewoonten zijn naast andere gezondheidsproblemen allemaal oorzaken van schimmelinfecties.

Er is zelfs een Candida dieet, dit helpt om een infectie te voorkomen. Een Candida dieet kan ook helpen als ondersteuning tijdens een kuur.

candida infectie

Gezonde voeding

De volgende producten worden aangeraden en zijn geschikt voor de gezondheid. Tegelijkertijd helpen ze bij het voorkomen van een Candida infectie. Hieronder een kleine selectie.

  • Groene groenten. Deze bevatten geen suikers maar veel magnesium die het lichaam van nature ontgiften. Het immuunsysteem wordt ook versterkt door de hoeveelheid vitamine C in groene groente. Uitstekend voedsel voor een goede gezondheid.
  • Kokosnootolie bevat antimicrobiële bestandsdelen en is een enorm sterk middel tegen schimmelinfecties.
  • Knoflook bevat een groot aantal krachtige antischimmel eigenschappen. Rauwe knoflook komt specifiek de strijd tegen Candida ten goede.

Ongezonde voeding

Hieronder een aantal voorbeelden van producten die juist niet in het dieet zitten en waarvan wordt aangeraden ze zoveel mogelijk te mijden.

  • Suiker in alle vormen voedt de Candida schimmel en is boosdoener nummer 1
  • Granen zijn een andere vorm van suiker en moeten zoveel mogelijk worden vermeden. Dat is vooral zo voor de granen die gluten bevatten. Dit is schadelijk voor de darmen. Graanvrije melen zoals amandel, hazelnoot en kokosnoot kunnen bijvoorbeeld wel met mate worden gebruikt.
  • Alcoholische dranken stimuleren de groei van de Candida gisten. Alle soorten alcohol wordt sterk afgeraden. Ook alcohol met een laag percentage alcohol vanwege de hoeveelheid suiker.
  • Koffie; alle soorten, van normale koffie tot oploskoffie en cafeïnevrije koffie.
  • Bewerkte en geraffineerde voedingsmiddelen, alles in blik en levensmiddelen met toegevoegde kleurstoffen en rare chemicaliën.

Conclusie voorkomen Candida infectie

Tot slot hoop ik dat bovenstaande tips je kunnen helpen. Blijf in de toekomst schimmel en Candida vrij. Candida blijft helaas wel een veelvoorkomend probleem. Negeer de symptomen van een Candida infectie niet en onderneem op tijd actie.  Er zijn genoeg simpele maar effectieve middelen om een schimmelinfectie te bestrijden.Het antischimmelmiddel Miconazol is een bekend middel. Daarnaast zijn er ook allerlei huismiddeltjes om een Candida infectie aan te pakken.

miconazol tegen een schimmelinfectie

Daktarin (miconazol) wordt voorgeschreven bij diverse vormen van schimmelinfecties en huidproblemen.

Bestel Hier!