Kokosolie tegen een schimmelinfectie?

Kokosolie tegen een schimmelinfectie?

Table of Contents

Een schimmelinfectie kan niet alleen ongemakkelijk zijn en jeuken, het is ook moeilijk om er vanaf te komen. Hoewel schimmelinfecties meestal worden behandeld met vrij verkrijgbare of voorgeschreven crèmes, wenden sommige mannen zich tot huismiddeltjes. Een van deze middeltjes is kokosolie. Lees er in deze blog alles over.
Kokosolie is een olie die wordt gewonnen uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Er wordt gezegd dat deze olie veel voordelen heeft en uitstekend is voor de gezondheid. Zoals het verlagen van je cholesterol. De olie zou ook helpen bij het afvallen omdat deze zorgt voor een verbeterde spijsvertering en het hongergevoel verminderd.
Er wordt ook gedacht dat kokosvet antibacteriële eigenschappen heeft, waardoor het een effectieve behandeling voor schimmelinfecties kan zijn.

Hoe kokosolie te gebruiken?

Mocht je kokosolie willen kopen let dan op dat de olie biologisch en puur is. Sommige merken verkopen een mengsel van kokosvet met een andere olie, dit geeft niet hetzelfde resultaat. Zoek dus 100% kokosolie. Tip hierbij is dat pure olie meestal geen sterke kokosgeur bevat!
Je kunt een schimmelinfectie behandelen door  de olie rechtstreeks uit het potje op de huid aan te brengen. Masseer de olie in de huid en op het gebied van de schimmelinfectie.
Verwarm een eetlepel kokosolie om een schimmelinfectie in de mond te behandelen. Je kunt olie warm maken in de magnetron. Spoel een seconde of 10 met de warme olie en spuug vervolgens uit.
Eet en drink gedurende de volgende 30 minuten niets.
Voor vaginale schimmelinfecties kun je de olie aanbrengen op een schone tampon en deze het inbrengen.

kokosolie tegen een schimmelinfectie

Risico’s en waarschuwingen

Kokosolie heeft voor zover bekend geen negatieve bijwerkingen. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten ben neemt de kritiek op het gebruik van kokosolie de laatste jaren toe. Zo is er weinig tot geen wetenschappelijk bewijs dat kokosolie zou helpen bij het genezen van infecties en zou het helemaal niet zo gezond zijn als men beweerd.

Als dit je eerste infectie is ga dan voor een antischimmelmiddel of ga langs bij een dokter.
Gebruik geen kokosolie om een schimmelinfectie te behandelen als je:

  • Niet zeker weet niet zeker of je een schimmelinfectie hebt.
  • Al andere medicijnen gebruikt voor een schimmelinfectie.
  • Het een terugkerende schimmelinfectie is, raadpleeg hiervoor een arts.
  • Je allergisch bent voor kokos.

Andere manieren om een schimmelinfectie te behandelen

Naast het proberen van kokosolie, zijn er genoeg huismiddeltjes om een schimmelinfectie op een natuurlijke manier te behandelen. Er kan natuurlijk ook worden gekozen voor een andere behandelmethode.
Schimmelinfecties worden normaal gesproken behandeld met een crème of zalf met de werkende stof Miconazol. Deze schimmeldodende medicijnen kunnen topisch worden toegediend en zijn vrij verkrijgbaar zonder recept.

miconazol tegen een schimmelinfectie

Daktarin (miconazol) wordt voorgeschreven bij diverse vormen van schimmelinfecties en huidproblemen. Snel en effectief van je infectie afkomen!

Bestel Hier!